· 

De perfecte tafellakens tijdens de feestdagen

De beste tips voor het aankleden van uw tafel

Om de feestdagen een bijzonder moment te maken, hebben wij een aantal tips en natuurlijk suggesties voor het aankleden van uw tafel. Zo weet u zeker dat iedereen tijdens de feestdagen zoals Halloween, Sinterklaas, Kerst, en Pasen een gezellige, maar vooral ook fantastische tafel ervaring heeft. 

 

Zoekt u een bepaald soort tafellinnen maar ziet u deze niet op onze website? Neemt gerust en vrijblijvend contact met ons op via email of telefoon.

Extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen zoals kerst

Je kunt thuis genieten van een paar geweldige feestdagen. Met deze tips zit je extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen.

  1. Bepaal de kleur van je tafel
  2. Servies en bestek
  3. Tafelkleed, tafelloper, placemats en servetten
  4. Glazen
  5. Tafeldecoratie

Bepaal de kleur en sfeer van je tafel

Kies de kleur , waarmee je jouw tafel extra feestelijk wilt aankleden. Let hierbij op de kleur van je servies. Heb je licht servies , kies dan voor meer kleur. heb je een heel gekleurd servies , dan is een effen kleed wellicht de juiste keuze. Vervolgens bepaal je of je een tafelloper, placemats, een tafelkleed of helemaal niets op de tafel legt. Als je een hele mooie tafel hebt die je graag wilt laten zien, kun je bijvoorbeeld kiezen voor placemats van bamboe, hout of riet. Als je kiest voor een tafelkleed of tafelloper zou ik kiezen voor een rustige basiskleur. Als je namelijk kiest voor een printje moet je de rest van de aankleding van de tafel vrij rustig houden.

De sfeer aan tafel, Traditioneel, Hedendaags of natuurlijk.

De meesten zitten tijdens de feestdagen langer aan tafel, bepaal dus gerust de juiste sfeer aan tafel zoals traditioneel, hedendaags of natuurlijke sfeer. Houd dit vast tijdens het selecteren van de juiste accessoires

Servies en bestek

Belangrijk is ook welk servies je gaat gebruiken , en de kleur van je bestek. Heb je voor een effen tafellaken gekozen, dan mag het servies wel iets uitbundiger zijn. Je kunt ook nog een  tafelloper en/of placemats gebruiken.  Als je een hele mooie tafel hebt die je graag wilt laten zien, kun je bijvoorbeeld kiezen voor placemats van bamboe, hout of riet. Wanneer je een rustige kleur servies hebt , dan kun je kiezen voor meer kleur in je tafel aankleding. Kies bijvoorbeeld eens een wit tafellaken en een rode tafelloper. Je zult zien dat je servies er mooi bij staat. Ben je een Bunzlau Castle liefhebber?? Dit servies is een uitbundiger servies met diverse decoren. Alles is mix en match. Bij dit servies kun je het beste een rustige kleur tafellaken gebruiken.Het servies van Bunzlau Castle is op zichzelf al een feestelijk geheel.

Tafelkleed, tafelloper, placemats en/of servetten

De keuze voor een tafelkleed, tafelloper en/of placemats zijn geheel naar je eigen keuze. Ga je voor chique, kies dan een tafelkleed en eventueel een tafelloper. Mag het wat meer casual , kies dan voor placemats. Aangevuld met een mooie servet in een stoffen uitvoering, of een papieren uitvoering, is je tafel klaar voor de feestdagen.  Of je nu kiest voor een tafelloper, placemats, of een tafelkleed , met de juiste aankleding maak je van elke feestdag een bijzonder moment.

Glazen

Ook mooie glazen horen bij een prachtig gedekte tafel. Je kunt kiezen voor kristallen glazen, of glaswerk. Afhankelijk van je tafelaankleding en je te verwachten gasten, kies je welke soort het beste bij de gelegenheid past. Tip: Wanneer je gasten krijgt met kinderen , is er niets zo leuk om ook de kinderen een mooi glas te geven. De   keuze voor glaswerk is dan het beste. Ook bij een casual tafelaankleding is mooi glaswerk het best passend. Heb je een chique aangeklede tafel, kies dan voor kristal. Denk ook eens aan een waterglas als extra glas op jouw gedekte tafel. Bij gebruik van een  tafelloper,  placemats, en/of een tafelkleed kun je altijd voor zowel kristal als glas gaan.   

Tafeldecoratie

Tafeldecoratie is zeker ook een belangrijke factor voor een feestelijk gedekte tafel. Bij zowel een  tafelloper, placemats, of een tafelkleed kun je kiezen voor de juiste decoratie. Bij een tafelkleed en een tafelloper is 1 tafeldecoratie voldoende. Zorg dat de tafeldecoratie niet te hoog is, anders kun je je gast, die tegenover jou zit niet goed zien. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld een kaarsenstandaard .Bij gebruik van stoffen servetten kun je ook een natuurlijke decoratieve servetring maken en plaats de servet met servetring , dan eens op het bord. Extra feestelijk is ook , om een decoratie in een glas te maken. Heb je onder je gasten kinderen?? Maak voor de kinderen dan eens een aparte tafel met eigen tafeldecoratie.    

Tip: Bestel het tafellinnen op tijd!

Tijdens de feestdagen hebt u het waarschijnlijk al druk genoeg om alles geregeld te krijgen. Bedenk op tijd welke  spullen je nodig hebt voor uw prachtige tafel tijdens de feestdagen. Bestel alvast  uw tafellinnen zo hebt u rust en ruimte voor alle andere voorbereidingen. Linnen & zo heeft een uitgebreid assortiment tafellakens. Neem eens een kijkje in de webshop.

Wordt jouw tafel de gezelligste tafel van 2022?

De feestdagen staan weer bijna  voor de deur. Tijd om gezellig met familie en vrienden aan tafel te genieten van de heerlijkste hapjes en drankjes. Natuurlijk wil je je tafel dan sfeervol aankleden. Wat is hier nou beter voor geschikt dan mooi tafellinnen? Je geeft direct sfeer en je tafel is tevens beschermd tegen morsen, krassen en stoten. Een must have tijdens de feestdagen!

De basis van een perfect aangeklede tafel: Een mooi tafelkleed

De klassieke basis van iedere goed gedekte tafel is een mooi tafelkleed. Aan de hand van de breedte en de lengte van de tafel bepaal je het juiste formaat. Heb je bijvoorbeeld een tafel van 90cm breed en 140cm lang, dan dient jouw tafelkleed ongeveer 20cm overhangen. Op die manier straalt je tafel in de basis al luxe uit.

Bekijk de collectie van Linnen & zo

Linnen & zo biedt het mooiste tafellinnen aan voor gebruik tijdens de kerst en andere feestdagen. Zoekt u een placemat, tafelloper, tafelkleed en of versiering voor uw feestelijke tafel? Bekijk de prachtige collectie van Linnen & zo