Recepten

Kaneelappels uit de oven.

Ingrediënten:

6 fris/zure appels

* 2 koffielepels honing

* 3 eetlepels bruine suiker

* 60 gr boter

* 1 mespunt kaneelpoeder.

 

Benodigdheden:

oven /appelboor en Bunzlau Castle appelpot.

kommetje en steelpan.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de appels schoon en verwijder het klokhuis met de appelboor.

Doe een klein bodempje water in de appelpot. Meng alle ingrediënten met elkaar en vul de appels ermee. Bak de appels op het rooster in 30 minuten. Haal ze daarna uit de oven en doe het stoomvocht in de steelpan, kook deze in tot een siroop, die daarna over de  appels gegoten kan worden.

 

 

 

 

Kip in witte wijn.

 

Ingrediënten :

200gr Spekreepjes

4 kippenbouten/drumsticks

1 prei [250 gr]

250 gr Kastanje champignons

3 Laurierblaadjes

Zout/peper naar smaak

750 ml witte wijn

200 gr crème fraîche

 

Bak de spekreepjes aan in een scheetje olijfolie in een grote braadpan. Bak de kip in delen een beetje  bruin in het bakvet.

Voeg de in ringetjes gesneden prei toe, en bak mee. Als laatste de champignons, de laurierblaadjes, zout en peper toevoegen en het geheel overgieten met de wijn. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat 30 tot 40 minuten zachtjes stoven. Roer vlak voor het serveren de crème frâche er door. Serveer met gekookte aardappelen ,rijst,  pasta of gnocchi.

Warme chocomel met slagroom.

 

Benodigdheden:

*Chocomel

*Slagroom

*Lange vingers

*Cacao

* En deze leuke farmer mug van Bunzlau Castle

 

Warm de chocomel in een pannetje, in de mok gieten, slagroom erop.

Strooi een beetje cacao poeder ter versiering  en steek de lange vinger in de mok.

Tip: Een scheutje likeur of rum is op koude dagen een leuke variatie.

Frisse salade met feta.

 

Benodigdheden:

*Gemengde sla

*Yoghurt dressing

*Cherry tomaatjes

*Feta met kruiden

*Walnoten

 

Was de sla, en schik het in een bord.

Sprenkel een beetje yoghurt dressing eroverheen. Snijd de tomaatjes in partjes en verdeel over de sla. Voeg hieraan de fetablokjes met kruiden. Kraak de walnoot en maak hem fijn met een mes. Strooi de walnoot over het geheel.

Eet smakelijk.

Zalm uit de oven.

 

Benodigdheden:

 

* Twee stukken zalm

* Olijf olie

* Peper en zout

* Citroen

* Eventueel wat ravigottesaus

 

Verwarm de oven voor op 180 graden . Dep de zalmmoten een beetje af met keukenpapier en smeer de bovenkant in met olijfolie, zo ook de ovenschaal. Breng de zalm op smaak met een beetje peper en zout. Laat de zalm gaar worden in de oven voor ongeveer 15 minuten. Pers de citroen en verdeel het citroensap over de stukken zalm zodra ze uit de oven komen. Serveer de zalm bijvoorbeeld met krieltjes en broccoli  of bloemkool en daaraan toegevoegd wat ravigottesaus.