· 

Servies van Bunzlau Castle.

De ontwikkeling van het servies van Bunzlau Castle

Bunzlau Castle servies , omdat het jou thuis is.

Van klei naar mok, alles is met de hand gemaakt.

Wie de producten van Bunzlau Castle dagelijks gebruikt , heeft gemerkt dat het servies oersterk is. Ook de opvallende patronen zijn van ieder product uniek.

We geven je een kijkje achter de schermen.

Handgemaakt ,van klei naar mok.

Het servies van Bunzlau Castle word met de hand gemaakt. Eerst word de klei gedroogd in mallen. Is de klei uitgehard, dan worden de mallen verwijderd en kleine oneffenheden verwijderd. Elke vorm krijgt de bekende blauwe rand. Wanneer deze rand is aangebracht, gaat het servies de oven in en wordt het gebakken op 1250 graden Celsius. Hierna komt het decoreren. Dit gebeurt met kleine sponsjes . De details worden aangebracht met een penseel. Het servies word geglazuurd, waarna het wederom de oven in gaat om opnieuw te worden gebakken . Dit gebeurt ook weer op 1250 graden Celsius. Zo wordt het extra sterk. De vormen komen na het bakken , glanzend uit de oven. Doordat het servies twee keer gebakken wordt , is het geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser. Nu is het servies klaar voor gebruik en geschikt voor jaren lang plezier.

Authentiek productieproces

Vanaf het begin van Bunzlau Castle heeft keramiek altijd een belangrijke rol gespeeld. Samen met partner Ceramika Artystyczna Boleslawiec word een servies ontwikkeld van de hoogste kwaliteit. Zij   hebben al meer als 200 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van servies, wat met de hand gestempeld word,  van een zeer goede kwaliteit. Er worden zeven verschillende klei soorten gebruikt en waarbij de verf op basis van natuurlijke materialen is gemaakt. Het servies van Bunzlau Castle is tijdloos, zeer sterk en daarom geschikt voor de vaatwasser, magnetron en oven. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor de horeca.

Duurzaam geproduceerd

Naast het servies ontwerpt Bunzlau Castle ook textiel, glaswerk , bestek en woonaccessoires. Dit doet Bunzlau Castle met partners die producten maken van de hoogste kwaliteit. Niet alleen met zorg voor het product, maar ook met zorg en aandacht voor hun medewerkers. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Het Bunzlau Castle textiel is OCS gecertificeerd.

Collecties

De huidige collectie van Bunzlau Castle bestaat uit 40 verschillende decors. Deze decoren worden met veel aandacht uitgezocht. Alle decors worden met de hand gestempeld, en voorzien van de bekende  blauwe rand. Daardoor is het servies onderling goed te combineren met elkaar. Zo creëer je jouw unieke collectie servies, waarbij je kan kiezen tussen bloemetjes of een wat abstractere print. Er zit altijd wel iets tussen wat jij mooi vind, en perfect vind om met elkaar te combineren. Juist door de blauwe rand  past al het servies bij elkaar.

Welkom thuis

Bunzlau Castle helpt je bij het creëren van jou thuisgevoel. De combinatie van mokken, borden ,schalen en keukentextiel vertellen jou verhaal en laten zien wie jij bent. Het uitgebreide assortiment geeft jou de keuze , om precies de sfeer te creëren waar jij zo van houd. Jouw combinaties, kleuren  en producten....allemaal van de hoogste kwaliteit, omdat het jou thuis is.

Bij Linnen & zo is het servies van Bunzlau Castle te verkrijgen. Maak er je eigen thuis mee, met de producten die belangrijk zijn voor jou, omdat dit is wie jij bent en waar je voor staat. Heb je vragen ? Neem dan contact met ons op.