· 

Genieten van prachtig keukentextiel

Wat is de beste theedoek?

Borden, kopjes en pannen kun je het beste afdrogen  met een katoenen of een katoen-linnen theedoek. Het voordeel van een theedoek met een mix van stoffen is dat de doek niet pluist.

 

Glazen worden het beste droog met een glazendoek/theedoek van linnen. Het glaswerk glanst veel mooier , door de ruwe textuur van de doek.

 

De keuze tussen katoen en linnen is vaak moeilijk. Linnen is duurzamer dan katoen. Het is niet alleen een sterkere grondstof ,welke langer meegaat, maar tijdens het productieproces vind ook minder vervuiling plaats. Linnen en biologisch katoen zijn duurder als katoen. Het verwerken van vlas naar linnen is een intensiever proces.

Glazen kunnen beter afgedroogd worden door een linnen doek, terwijl de rest van de vaat met een katoenen, of met een mengsel van katoen en linnen goed gedroogd kan worden. Wel is het zo , dat een doek die geweven is beter afdroogt dan een doek met een zeefdruk.

 

 

Katoenen en linnen theedoeken.

Katoen en linnen zijn geen nieuwe textielsoorten. Uit onderzoek is gebleken dat katoen en linnen al duizenden jaren geleden gebruikt werd. In de Middeleeuwen werd de meeste kleding van Linnen gemaakt. Op dit moment is ongeveer 60% van bijvoorbeeld de kleding gemaakt van katoen. De overige 40% van de kleding wordt gemaakt van, viscose, polyester, wol, zijde, linnen enz.

Gots label.

Biologisch geteelde vezels van katoen en linnen die aan het wereldstandaard van het biologisch textiel voldoen , krijgen het GOTS label [Global Organic Textile Standard].

Om deze certificering te krijgen worden er eisen gesteld aan de fabrieken betreffende het gebruik van chemicaliën. Daarnaast moeten ze zuinig omgaan met water en energie en een duurzaam afvalwatersysteem gebruiken. Ook zijn de arbeidsomstandigheden van de medewerkers van belang. Hierop word streng toegezien.

Genieten van mooi keukentextiel.

Linnen & zo heeft binnen het assortiment hoogwaardige kwaliteit keukentextiel. De keukensets [handdoek en theedoek] zijn mooi op elkaar afgestemd en van de beste kwaliteit. Zo hebben wij voor ieder een mooie keuze in onze webshop. Wij leveren keukensets  van DDDDD, Bunzlau Castle, Mariette Wolbert en Ulster Weavers. Ook zijn er theedoeken in een mix van katoen en linnen van Marco Polo.

Zoek je verder nog aanvulling in jouw keuken?  Vaatdoekjes ,schorten , panlappen en ovenwanten kunt u in onze webshop vinden.

Heeft u een vraag over ons keukentextiel? Neem dan vrijblijvend contact op met Linnen & zo.