· 

Welke vacht kies jij??

Texelse Schapenvachten.

 

Vachten van de Texelaar, hebben een volume die je ook van deze kwaliteit mag verwachten. De dichte volle wol zorgt voor veel comfort en warmte. Dit is een vacht waaraan je mag denken 

bij een Nederlands schaap.

Blauwe Texelaar.

 

Naast de witte, bruine en bonte vachten, heb je ook nog de Blauwe Texelaar. Begin jaren 70 is dit ras door een Friese schapenfokker ontdekt. De vachten hebben dezelfde kenmerken als de 'gewone' Texelaar, alleen dan met een bijzondere blauw/grijze tint.

ijslandse schapenvachten.

 

Deze vachten zijn te herkennen aan hun prachtige lange zachte wol. De wol is zo'n 12cm lang , en daardoor hebben de vachten een fluffy look. Van nature zijn de vachten wit, bruin, grijs, zwart en bont.

Maar de vachten zijn er ook in een geverfde look. Zo kun je kiezen voor de natuurlijke kleuren, maar ook voor hippe moderne kleuren.

Rendier huiden.

 

Het rendier is het huisdier van de toendra. De Scandinavische rendierhuiden zijn grote vachten in mooie natuurtinten.

De ondervacht bestaat uit donsharen en de bovenvacht uit holle , met lucht gevulde , dekharen.

Doordat deze haren hol zijn kunnen ze ook wat meer uitvallen als je erop gaat zitten , of hem als kleed gebruikt. 

Wanneer het erg warm word , verdampt het vocht in de haar, en valt de haar uit. Zo helpt het , het rendier om de vacht uit te dunnen en aan te passen aan warmere temperaturen. Dit heeft dan wel als gevolg, dat een rendierhuid, die op de vloerverwarming , of dicht bij de kachel ligt, of waar je dan op gaat zitten, snel veel haar verliest. 

Het beste kun je hem ongeveer zes keer per jaar besproeien met wat water, aan de achterkant.